Bakgrunnen for hendelsen

For noen år siden, da jeg var 19, kom jeg via en bekjent i kontakt med Linn, en jente på 13 år. I starten var kontakten, som foregikk på msn, ganske preget av aldersforskjellen mellom oss, ved at dette var noe vi begge var bevisste på og Linn stilte en rekke spørsmål og testet meg for å se om jeg var en hun kunne ha tillit til. Det virket som hun ble fornøyd med svarene og etter en stund begynte vi å snakke om mer personlige temaer. Hun uttrykte at hun satte stor pris på den støtten jeg prøvde å gi henne, og det var også fint for meg å se at hun satte så stor pris på det jeg sa.

 

Etter å ha snakket jevnlig med henne i noen måneder, spurte hun om jeg kunne være med på å tulle litt med den jevnaldrende venninnen hennes Thea. Jeg ville nødig si nei til Linn og sa i stedet at det var greit, uten å spørre noe mer om hva hun ville tulle med. Det viste seg at hun ville spille litt på aldersforskjellen og få meg til å skrive enkelte ting som kunne virke nokså skremmende til Thea. Siden jeg allerede hadde sagt at jeg kunne være med å tulle litt, ble det til at jeg skrev en del av det Linn ba meg om å skrive. Thea lurte naturlig nok på hvem jeg var og ble nokså usikker etter det jeg hadde skrevet. Når jeg så hvordan hun reagerte, fikk jeg raskt dårlig samvittighet og fortalte henne at det bare hadde vært Linn som ville tulle litt. Samtidig ville jeg ikke skuffe Linn ved å avsløre spøken hennes, så jeg fortalte henne ikke at Thea hadde fått vite at det bare hadde vært tull. Til min store overraskelse viste det seg at Thea syntes det hadde vært en god spøk, og vi fortsatte å snakke litt sammen, både rett i etterkant av spøken og ved senere anledninger. Etter hvert vokste også tilliten i kontakten med Thea, denne gangen mer naturlig uten alle spørsmålene og testingen, og vi fikk etter hvert en nokså jevnlig kontakt.

 

Etter hvert som dagene gikk, fikk selvsagt Linn greie på at jeg snakket litt med Thea, uten at Linn hadde noen spesielle innvendinger mot det. Mitt ønske om å ikke skuffe noen av dem med det jeg sa eller gjorde, viste seg derimot etter hvert å bli en utfordring, da det flere ganger viste seg at Linn og Thea hadde motstridende interesser og gjerne kunne tulle med hverandre, selv om de egentlig var gode venninner. Dermed ble det vanskelig for meg å prøve å gjøre begge fornøyde, og spesielt Linn reagerte ofte negativt når jeg ikke kunne si det hun ville. Dette førte til at hun begynte å snakke nedsettende om meg til Thea, slik at kontakten mellom meg og Thea skulle bli dårligere, samtidig som Linn selv prøvde å gi et inntrykk av at hun satte stor pris på kontakten med meg og prøvde å gjøre denne best mulig. De nedsettende kommentarene førte naturlig nok til at Thea ble mer og mer usikker på meg, og kontakten ble raskt dårligere. Jeg syntes det var synd at dette hadde skjedd på en slik måte, og da Linn fikk vite at jeg ikke satte særlig pris på det, ble også kontakten med henne raskt dårligere. Likevel ble ikke kontakten helt borte, og jeg prøvde med jevne mellomrom å bygge opp litt tillit igjen, som oftest uten hell. Det var til slutt én spesiell episode der alt gikk fryktelig galt, og denne vil jeg fortelle om i neste innlegg.

2 kommentarer

meg

03.01.2013 kl.09:26

du var 19år og skulle visst bedre... dette var provoserende lesing.

hold deg til folk på din egen alder.

det er onde mennesker som holder på slik....

du kommer til å få som fortjent en dag....sann mine ord.

misforstaaelsen

08.01.2013 kl.13:00

meg: Jeg forstår at det er ulike meninger rundt dette, men jeg skulle ønsket at du skrev litt mer om hva det er som provoserer deg. Jeg føler også at du i stor grad generaliserer og har en forutinntatt holdning til temaet, og jeg skulle derfor ønsket at du så litt nærmere på det jeg har beskrevet om min opplevelse i sin helhet. Helt til slutt: Angående din beskrivelse av meg som person, er det viktig for meg å få frem at jeg alltid har ønsket kun det beste for de jeg har snakket med. Jeg kjenner meg derfor ikke igjen i beskrivelsen din.

Skriv en ny kommentar

misforstaaelsen

misforstaaelsen

0, Sel

På denne bloggen forteller jeg om en dramatisk og personlig hendelse som skjedde for noen år siden. Alle opplysninger om navn på personer er fiktive av respekt for de involverte, men alle beskrivelser av hendelsen er reelle. Jeg er interessert i å høre dine tanker rundt det som hendte meg. Her er det selvsagt lov med ulike meninger, og alle seriøse kommentarer og innspill blir besvart.

Kategorier

Arkiv

hits