Dilemmaer om kontakt med yngre jenter på nettet

I forbindelse med hendelsen jeg har beskrevet tidligere, ønsker jeg å stille dere noen spørsmål: Kan det være greit at en gutt på 19 år har kontakt med en jente på 13? Dersom jenta for eksempel har behov for å snakke om personlige problemer med noen som har litt mer livserfaring, kan dette være med på å gjøre en slik kontakt akseptabel, eller kanskje til og med bra? 

 

Hva med faren for manipulering? Bør en slik kontakt unngås for at det ikke skal bygges opp en tillit som utgjør en fare for at det skal skje en manipulering fra gutten sin side? Eller kan dette like godt skje motsatt vei, ved at jenta er bevisst på aldersforskjellen og dermed tar kontrollen fordi begge vet at det er gutten som må begrense hva han kan si og gjøre, mens jenta står mye friere? Hva mener dere?

10 kommentarer

Maria.

22.12.2012 kl.17:40

Jeg er 14 år og har kontakt med noen gutter på nettet som er 18 eller eldre. Alle disse har jeg møtt i virkeligheten, og stoler fullt og helt på de. Det jeg ser på som problem er hva venninnene mine mener om at jeg er gode venner med 18 åringer. Det blir ofte brukt ord som "pedofil" osv. Jeg mener sjansen for manipulering er stor, spesielt fra den eldre sin side. Jenter i min alder får veldig lett tillit til folk, og jeg merker selv at det er vanskelig å si nei til noen man ser opp til, så det er fullt mulig å bruke dette til lite hyggelig ting. Spesielt hvis den yngre forteller ting om seg selv som ikke egentlig ikke burde blitt fortalt..

misforstaaelsen

22.12.2012 kl.18:57

Maria.: Tusen takk for at du deler dine tanker med meg, Maria :) Det er kjempebra å høre at du kan stole fullt og helt på de du har kontakt med, også etter at du har møtt de i virkeligheten. Kanskje du til og med stoler ekstra mye på de etter å ha møtt de og sett at de er slik du hadde inntrykk av på forhånd? :)

Det er interessant det du sier om hvordan venninnene dine reagerer på kontakten du har. Som jeg har beskrevet om det jeg selv opplevde, var det også i mitt tilfelle venninner av hun jeg hadde kontakt med som var årsak til at det gikk som det gikk. De brukte også ord som det du beskriver, så jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier.

Du har nok veldig rett i at faren for manipulering kan være stor, og dette synes jeg det er viktig at man er bevisst på dersom man er i kontakt med noen som er eldre enn en selv. Samtidig mener jeg uten tvil at det er den eldre sitt ansvar å vise at han kun har ærlige hensikter. Her opplever jeg at det oppstår en konflikt: Jeg tenker at faren for manipulering kanskje er en av hovedgrunnene til at venninner ofte er skeptiske til en slik kontakt, samtidig som de kanskje er redde for at den man har kontakt med skal få en så sterk posisjon at venninnene kommer mer i skyggen, noe de selvsagt vil prøve å unngå. Dermed kan det nok lett oppstå situasjoner som du beskriver der venninner bruker kallenavn for å prøve å sverte ryktet til den man har kontakt med, og de ønsker nok helst at kontakten skal avsluttes så raskt som mulig. Dette fører til at den man har kontakt med aldri får noen mulighet til å vise at han faktisk har ærlige hensikter, og han blir raskt et offer for ryktespredning og negativ oppmerksomhet, noe som lett kan føre til at man får et stempel som kan få alvorlige konsekvenser dersom dette går for langt. Jeg har ofte spurt meg selv: Hva gjør man i en slik situasjon? Jeg har ikke kommet nærmere noe svar enda, kanskje du har noen tanker om det?

Emma Extacy

24.12.2012 kl.00:54

Utrolig vanskelig spørsmål. Jeg tror personlig at det kommer an på hvilken type person du kommer borti eller er selv. Men at sånne tilfeller stort sett skal gå bra!

SV: Tusen takk for kommentarene :-)

bus

24.12.2012 kl.03:26

God jul , Hoppas den blir grym !! :)

kram

misforstaaelsen

24.12.2012 kl.12:16

Emma Extacy: Du har nok helt rett i at det kommer an på hvilke personer man kommer borti og hvordan man er selv. Med tanke på dette er det ekstra frustrerende når man føler at man har kommet i kontakt med en person som er veldig grei, for så å oppleve at det er andre personer rundt som fører til at kontakten blir ødelagt.

Stort sett skal det nok gå bra ja, og jeg håper at det vil gjøre det i mitt tilfelle også. Slik situasjonen er i dag er den jo også forsåvidt grei nok siden min opplevelse ikke fikk enda mer alvorlige konsekvenser enn det jeg har beskrevet tidligere, men det er jo samtidig synd å tenke på at jeg ikke kan kontakte en person jeg hadde god kontakt med, spesielt med tanke på at denne personen aldri fikk vite hva som egentlig skjedde da kontakten ble brutt. Derfor har jeg et sterkt håp om at jeg en eller annen gang kan få snakket ut om det som skjedde med de rette personene, men foreløpig må jeg nok bare innse at dette ikke vil skje i den nærmeste fremtid, så får jeg bare prøve å ta tiden til hjelp så lenge.

misforstaaelsen

24.12.2012 kl.12:20

bus: Tusen takk! :) Ønsker deg også en kjempefin jul! :)

14.01.2013 kl.14:43

nei. det er ikke greit. hvorfor i all verden vil du ha kontakt med jenter på tretten år?

misforstaaelsen

14.01.2013 kl.23:17

Anonym: Kunne du utdypet litt om hvorfor du mener det ikke er greit? Jeg føler ikke at du gir en helt korrekt beskrivelse når du sier at det er jeg som vil ha kontakt, siden den kontakten jeg har hatt har kommet utelukkende som et resultat av at andre har introdusert meg for dem jeg har hatt kontakt med. Når de i tillegg har gitt uttrykk for at de opplever kontakten som noe de setter pris på, har jeg heller ikke sett noen grunn til å frata dem det. Det at de gir så tydelig uttrykk for at de setter pris på det, gir meg også mye tilbake ved å se at jeg kan gjøre noe som fører til glede for andre, og dermed også til glede for meg selv.

Anni!

25.02.2013 kl.19:35

Jeg vil si at det kommer ann på grunnen til kontakten. Selv kunne jeg ikke hatt kontakt med noen som hadde vært mer enn kanskje 3-4 år eldre enn meg, med mindre jeg kjenner de i virkeligheten av en annen grunn da (familie, jobb osv). Og det kunne jeg heller ikke hatt når jeg var 13.

misforstaaelsen

26.02.2013 kl.00:58

Anni!: Jeg er helt enig i at det kommer an på grunnen til kontakten, men jeg forutsetter selvsagt at begge parter har ærlige hensikter, og jeg har samtidig inntrykk av at det sjelden er slik at kontakten oppstår av noen spesiell grunn. Det virker som det heller er slik at man ofte kommer i kontakt med personer via andre man kjenner eller har kontakt med fra før. Dermed blir det en veldig naturlig inngang til kontakten, og dersom man oppfatter kontakten som god, ser man heller ingen grunn til å vurdere å avslutte den. Dermed får man også en mulighet til å utvikle kontakten videre og oppleve de positive erfaringene man får ved en slik kontakt. Samtidig er det viktig å påpeke at det selvsagt er individuelle forskjeller, og opplevelsen av en slik kontakt handler nok ofte om hvordan man selv og den man har kontakt med er som person.

Skriv en ny kommentar

misforstaaelsen

misforstaaelsen

0, Sel

På denne bloggen forteller jeg om en dramatisk og personlig hendelse som skjedde for noen år siden. Alle opplysninger om navn på personer er fiktive av respekt for de involverte, men alle beskrivelser av hendelsen er reelle. Jeg er interessert i å høre dine tanker rundt det som hendte meg. Her er det selvsagt lov med ulike meninger, og alle seriøse kommentarer og innspill blir besvart.

Kategorier

Arkiv

hits