Jeg vil høre dine opplevelser med kontakt på nettet

Har du opplevd noe spesielt i forbindelse med kontakt på nettet? Da vil jeg gjerne høre din historie. Jeg lover å gi tilbakemeldinger til alle som vil fortelle om noe de har opplevd, og jeg er interessert i å høre om både positive og negative opplevelser. Du kan selvsagt være anonym dersom du foretrekker det. Håper du vil dele din historie :) 

12 kommentarer

Eugenie

01.02.2013 kl.21:00

Hei, misforstaaelsen

Jeg ville bare si at du har en nydelig blogg :)

misforstaaelsen

01.02.2013 kl.21:05

Eugenie: Tusen takk for det, Eugenie! :)

Amanda

02.02.2013 kl.00:27

Hmmm... Jeg rotet meg borti en som var helt pedo da jeg var sånn ca 13 år... Fikk kontakt med han på popit, det var en side for barn, og de hadde en chat der. Snakket med mange folk der, men tenkte jo aldri over at de kunne lyve! :O Vi hadde også kontakt gjennom tlf, og selv om alarmklokkene ringte når jeg begynte å snakke med han tok jeg ikke til vett.. Vi snakket masse sammen, men jeg fikk aldri noe bilde av han, før han en dag innrømmet at han var veldig gammel... Fra da av ble det min mørkeste hemmelighet, og jeg skjemmes fortsatt, men jeg er glad det ikke gikk verre, og at jeg slapp unna med skrekken. Det lærte meg veldig mye om å ikke være så godtroende :P Det er heldigvis mye mer info om det i dag, og jeg troooor de fleste unge vet at folk ikke nødvendigvis er ærlige når de snakker med noen på nett, og det igjen fører til at det er mindre unge som blir utsatt for det samme.... Men det er ekkelt å tenke på at det finnes slike folk i det hele tatt :S

misforstaaelsen

02.02.2013 kl.02:58

Amanda: Først må jeg si at det er veldig leit å høre om det du har vært nødt til å gå gjennom. Man tenker jo aldri at noe slikt skal ramme en selv, og som du sier, det var en side for barn og da burde det være en selvfølge at man ikke skal behøve å bekymre seg for å treffe på slike mennesker der.

Jeg synes ikke du har noen grunn til å skjemmes over det som skjedde, det er tross alt ikke du som har gjort noe galt :) Det er heller ikke å forvente at man i den alderen skal være i stand til å tolke de signalene man får, spesielt med tanke på at dette, slik jeg forstår det, var før man hadde tilgang på dagens store utvalg av sosiale medier, søkemotorer, skattelister og lignende der man blant annet kan finne bilder og kontrollere opplysninger som for eksempel fødselsår.

Jeg er glad for å høre at du har klart å ta med deg nyttig lærdom etter det som skjedde, og etter det jeg selv opplevde, har også jeg erfart at naivitet kan være skummelt. Ikke minst er det bra at man kan ta med seg slik lærdom samtidig som opplevelsen ikke ble enda verre.

Som du sier er det heldigvis mye mer info om dette i dag, ikke bare når det gjelder opplysninger man kan kontrollere på egen hånd, men også når det gjelder fokuset i media på blant annet hva man bør være oppmerksom på når man har kontakt med noen på nettet. Samtidig føler jeg at media har et nokså ensidig fokus på de sakene som involverer en negativ opplevelse, noe som gir en uheldig bieffekt ved at det fører til en generell mistenkeliggjøring også av de som har ærlige hensikter, noe jeg selv fikk erfare i tilfellet med Linn. Dette er selvsagt av liten betydning sammenlignet med viktigheten av informasjon, men det er likevel et tankekors.

Til slutt vil jeg si at det er veldig fint å se at du har klart å bruke opplevelsen til å få mer kunnskap, ikke bare om kommunikasjon på nettet, men også om deg selv. Det virker som du i stor grad har klart å legge bak deg det som skjedde og heller ser fremover mot det som virkelig teller, nemlig hvordan du ønsker å ha det og hva du ønsker å fokusere på. Håper det går bra med deg og ønsker deg alt det beste! :)

Sigrid Drægebø

02.02.2013 kl.12:55

Ha en super dag! Linkrunde på bloggen, gjerne meld deg på! :-)

misforstaaelsen

02.02.2013 kl.13:04

Sigrid Drægebø: Tusen takk, ønsker deg også en super dag! :)
jeg har ikke opplevd noe spessielt :)

misforstaaelsen

03.02.2013 kl.17:16

chikalu: Ok :)

Amanda

03.02.2013 kl.23:52

Tusen takk for gode ord :) Haha, du fikk meg til å føle meg gammel nå, men ja, det er faktisk rundt 10 år siden dette skjedde, og jeg var litt for ung til å være klar over alt jeg kunne finne ut om personer på nettet... Jeg har såvidt snakket med noen få om dette, og det har gjort det litt bedre og nå prøver jeg å ikke tenke så mye på det.

Ja, det er mye fokus på de negative sidene i media, og jeg ser at dette kan ha uheldige virkninger, men det er også viktig å påpeke at det fortsatt finnes veldig mange naive mennesker der ute og det er mange som gjerne utnytter det.

Men det er derfor jeg finner denne bloggen interessant, jeg ser din synsvinkel på dette, men jeg ser også hvordan enkelte lett kan la seg lure og det er kanskje frustrerende å skremme noen man ikke mente å skremme, men det er forsvarsmekanisme flere burde ha tenker jeg. Altfor mange er naive når de utveksler informasjon på nette (meg selv inkludert, haha!) og når noen brenner seg på det kan det få veldig store konsekvenser, dessverre..

misforstaaelsen

04.02.2013 kl.01:33

Amanda: Bare hyggelig :) Hehe, det var ikke meningen å få deg til å føle deg gammel, ville bare få frem den enorme utviklingen som har skjedd på kort tid, noe som fører til at man i dag har kontakt på ganske andre vilkår enn for bare noen få år siden.

Du har helt rett i at det fremdeles er mange som er naive når de utveksler informasjon på nettet, og i likhet med deg, er også jeg en av disse, noe som viser at risikoen for å bli utnyttet går begge veier, og det er dette aspektet jeg har ønsket å skape bevissthet rundt.

Det er hyggelig å høre at du finner bloggen interessant :) Jeg er helt enig med deg i at flere burde ha bedre forsvarsmekanismer for å unngå å bli lurt, og også her vil jeg få frem at dette gjelder begge parter. På denne måten vil man lettere kunne unngå de negative situasjonene og bidra til en tryggere kontakt for alle.

Sabita

04.02.2013 kl.15:28

Møtte kjæresten min på nettet! ;)

misforstaaelsen

04.02.2013 kl.17:44

Sabita: Så koselig å høre, gratulerer! :)

Skriv en ny kommentar

misforstaaelsen

misforstaaelsen

0, Sel

På denne bloggen forteller jeg om en dramatisk og personlig hendelse som skjedde for noen år siden. Alle opplysninger om navn på personer er fiktive av respekt for de involverte, men alle beskrivelser av hendelsen er reelle. Jeg er interessert i å høre dine tanker rundt det som hendte meg. Her er det selvsagt lov med ulike meninger, og alle seriøse kommentarer og innspill blir besvart.

Kategorier

Arkiv

hits