Jeg går videre nå, dette blir mitt siste innlegg

Denne bloggen har vært en veldig fin mulighet for meg til å få ut noen tanker om det jeg opplevde, men nå føler jeg at jeg har kommet til et punkt der det å skulle skrive mer, bare ville bidra til å minne meg enda mer på det som skjedde. Tidligere skrev jeg fordi jeg tenkte på det, nå tenker jeg på det fordi jeg skriver om det. Da er det på tide å prøve å gå videre uten denne bloggen. Nå føler jeg meg endelig klar for det. Dere må gjerne komme med kommentarer og eventuelle spørsmål også her, og jeg vil fremdeles svare på alle disse, men dette blir mitt siste innlegg. I den anledning vil jeg rette en kjempestor takk til alle dere som har kommet med støttende og konstruktive tilbakemeldinger. Dette er noe som betyr kjempemye for meg og det har også gjort det mye lettere for meg å se fremover og tenke positivt.

 

Jeg føler også at fremskrittene i hverdagen blir mer og mer synlige. Jeg har hele tiden klart å holde meg i gang med studiene, jeg føler at jeg begynner å få tilbake troen på meg selv og jeg merker at jeg i det siste har fått en større tiltakslyst, noe som har bidratt til at jeg har blitt med på flere aktiviteter i nærmiljøet, samtidig som jeg nå har lettere for å ta initiativ til å bli kjent med nye mennesker. Dette henger også nært sammen med at jeg føler jeg begynner å få tilbake troen på meg selv. Tidligere kunne den dårlige selvtilliten få meg til å tenke at andre sikkert ikke var så interessert i å bli kjent med meg, men nå får de i det minste muligheten til det, og det viser seg at de vil jo faktisk finne på noe med meg. Jeg må bare tørre å spørre dem. Det kan jo også være slik at de har hatt lyst til å spørre meg, men at de også har vært usikre på om de skal tørre å gjøre det, og da er det jo bare dumt om både jeg og de skal bli hindret av å være så usikre når begge egentlig har lyst til å finne på noe og bli bedre kjent. Det er jo bare å spørre, så går det jo bra.

 

Selv om jeg føler at den dårlige selvtilliten ikke er like fremtredende lenger, så blir jeg fremdeles positivt overrasket når noen viser at de har lyst til å bli bedre kjent med meg, og det betyr mye for meg når de gir uttrykk for at jeg har egenskaper de setter pris på. Dette bidrar selvsagt også til å ytterligere gi meg tilbake troen på meg selv. Det føles rart å nå se tilbake og skulle skrive om tidligere utfordringer ved noe som virker så naturlig som å bli kjent med nye mennesker og finne på noe med de man har rundt seg, men i periodene der tankene preget meg og selvtilliten var svekket, så var det rett og slett utfordrende å skulle tørre å ta et slikt initiativ. Det føltes ofte lettere å la være slik at jeg hvertfall ikke ble skuffet om de sa nei, samtidig som jeg slapp å bekymre meg for om jeg kom til å ha det gøy eller ikke. Bekymringene var selvsagt grunnløse, og de bidro bare til at jeg lurte meg selv. Jeg er glad for å omsider ha innsett dette nå.

 

Det at jeg nå er med på flere aktiviteter har også en annen fordel, nemlig det at når jeg er blant menneskene rundt meg, så blir det ikke så mye tid til å sitte alene å tenke. All denne tenkingen har nok vært hovedgrunnen til at det har tatt så lang tid før jeg har klart å gå videre. Tenkingen utviklet seg raskt til å bli en ond sirkel som det har vært vanskelig å komme ut av. Tankene og den dårlige selvtilliten førte nemlig til at det lenge var vanskelig å skulle ta initiativ til å finne på noe som kunne få tankene over på noe annet, og dermed ble det bare enda mer tid til å sitte alene å tenke, noe som bare forsterket tankene ytterligere og gjorde det enda vanskeligere å snu den negative tankegangen. Nå føler jeg omsider at jeg er på rett vei.

 

Som jeg har skrevet om tidligere har jeg heldigvis hatt noen fantastiske mennesker rundt meg som jeg har kunnet snakke med når det har blitt for mange tanker, uten dem hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. I tillegg til at jeg har kunnet snakke med dem når det har vært noe, har de også vært veldig flinke til å vise at de har hatt lyst til å finne på noe med meg, slik at jeg etter hvert har fått troen på dette selv og dermed blitt flinkere til å ta lignende initiativ på egen hånd. Dette er noe jeg absolutt vil fortsette med, og jeg ser jo nå hvor mye artig man kan være med på bare man bestemmer seg for å prøve, samtidig som man ikke må skape hindringer for seg selv ved å bekymre seg for småting som bare helt hypotetisk kan skje. I de aller fleste tilfellene skjer jo ikke disse småtingene, og skulle de likevel skje, så er det ikke så farlig. Det går bra da også, det ordner seg. Det føles godt å innse dette nå, og det gjør det også mye lettere å utfordre seg selv ved å iblant bevege seg ut av komfortsonen, bli kjent med nye mennesker og prøve nye aktiviteter. Den gode følelsen når man har prøvd det og hatt en artig opplevelse, gjør at det absolutt er verdt det, og det fører også til at man lettere kan gjøre noe slikt igjen senere. Denne gode følelsen vil jeg prøve å oppleve oftere fremover. Fra nå av vil jeg søke de gode opplevelsene. Vendepunktet er nå. Dette føles som starten på noe bra. Den muligheten skal jeg ta.    

16 kommentarer

Gøril Tårn Guttormsen

31.03.2013 kl.13:28

Bra skrevet! :)

misforstaaelsen

31.03.2013 kl.13:46

Gøril Tårn Guttormsen: Tusen takk! :)

ingridhustoft

31.03.2013 kl.16:47

Jeg elsker bloggen din! Jeg har lagt ut en video på bloggen min, så jeg hadde blitt utrolig glad for en kommentar:)

misforstaaelsen

31.03.2013 kl.17:04

ingridhustoft: Takk for det! :) Har lagt igjen en kommentar om videoen din :)

JuliaMyklebust

02.04.2013 kl.17:02

Fint skrevet!

misforstaaelsen

02.04.2013 kl.18:11

JuliaMyklebust: Tusen takk! :)

Iris Gjerde Lian

04.04.2013 kl.17:51

Jeg har trukket vinnerene av linkerunden! Ble du den heldige? :)

misforstaaelsen

04.04.2013 kl.19:44

Iris Gjerde Lian: Flotte vinnere! :)

Rim Bitar

09.04.2013 kl.19:04

bra skrevet ♥

misforstaaelsen

09.04.2013 kl.19:37

Rim Bitar: Tusen takk! :)
Utrolig bra skrevet :)

misforstaaelsen

09.04.2013 kl.20:12

Frida Vik: Tusen takk! :)

marenviks

12.04.2013 kl.21:39

<3

misforstaaelsen

12.04.2013 kl.21:53

marenviks: <3

Sabita

15.04.2013 kl.11:05

Bra skrevet :-D

misforstaaelsen

15.04.2013 kl.20:07

Sabita: Tusen takk! :D

Skriv en ny kommentar

misforstaaelsen

misforstaaelsen

0, Sel

På denne bloggen forteller jeg om en dramatisk og personlig hendelse som skjedde for noen år siden. Alle opplysninger om navn på personer er fiktive av respekt for de involverte, men alle beskrivelser av hendelsen er reelle. Jeg er interessert i å høre dine tanker rundt det som hendte meg. Her er det selvsagt lov med ulike meninger, og alle seriøse kommentarer og innspill blir besvart.

Kategorier

Arkiv

hits